Kapcsolat: +36 30 245 9369 | Email:

Összetört az autója? Kárügyintézés

Autófényezés

Fényezőműhelyünk 5 autóbeállással és egy fényezőkamrával rendelkezik. A műhelyünk hőkamrás fényezőkabinnal van felszerelve, mely lehetővé teszi a pormentes gyári fényezéssel megegyező minőséget. Vállalunk személyautót, kisteherautót 3,5 tonnáig, motorkerékpárt, akár vízijárműveket, különböző alkatrészeket.

A PPG termékek magyarországi importőrével szerződésben állunk. Az ott dolgozó embereket munkatársunknak tekintjük, mivel nagymértékben hozzájárulnak magasfokú technikusi képzettségüknek köszönhetően a színvonalas eredmények eléréséhez. A festékek színének beállítására számítógépes színkeverés áll rendelkezésre, így biztosítva azt, hogy javítás esetén sem látszik színbeli különbség. Fényező műhelyünk a legkorszerűbb eszközökkel van felszerelve: fényezőkabin, korszerű, minden igényt kielégítő gépek és szerszámok. Fentieket következetesen betartva érem azt el, hogy ügyfeleim teljes megelégedéssel távozzanak tőlem és legközelebb is bizalommal forduljanak hozzám.

Lakkmix gépjármű fényező kamra

A Lakkmix Kft. gépjármű fényező kamrája

Szenvedélyünk a fényezés

Az autófényezést már gyermekkoromban megismertem, így már kis koromban kialakult bennem a szakma iránti szeretet és elkötelezettség. Ezt a tevékenységet szabadidő eltöltéseként kezdtem el gyakorolni, majd az autófényező szakma elsajátítása után elvégeztem a FELSŐFOKÚ GÉPJÁRMŰ KÁRSZAKÉRTŐI tanulmányaimat. Ennek köszönhetően kárügyintézői tevékenységekben Ügyfeleinknek nagy segítségére lehetek. (lásd kárügyintézés – kárfelvétel alatt). Édesapám mellett nem csak a szakma rejtelmeit, apró fogásait tanultam meg, hanem azt is, hogy a megrendelők elégedettsége nagyon fontos és ezt csak a minőségi, tökéletes munka biztosíthatja! Ehhez pedig nem csak az autófényező szakma teljes ismerete szükséges, hanem a lelkiismeretes munkavégzés valamint a legjobb minőségű anyagok, technológiák és eszközök teljes ismerete, alkalmazása is. A szakma iránti szeretet és azáltal elvégzett munka utáni elismerés, számomra az egyik legnagyobb örömforrás.

Fontosnak tartom továbbá a korrekt árat, és a megbízások gyors elvégzését. Az autófényezés során csak kiváló anyagokat alkalmazunk, mind a festékek, mind a lakkok és az egyéb segédanyagok terén is.

Autófényező feladata és az autófényezés folyamata

A gépjármű lemosása, szilikonos olaj, kátrány és egyéb szennyeződések oldószerekkel való eltávolítása, fólia díszlécragasztó eltávolítása. Karambol által megsérült idomok javítás utáni alváz és üregvédelme, kőfelverődés elleni védelem teljes visszaállítása, vagy javítása.

Zsír- és pormentesítés, oxidmentesítés után a sérült felületet durva szemcsézetű koronggal csiszolja elő mellyel eltávolítva a régi sérült festékréteget, és megfelelő tapadást biztosít a következő fázisban felhordott kittnek. Fényezendő felület anyaga és egyenetlensége függvényében javítási technológiát kell választani.

Mekkora részt fényezünk?

Teljes elemet, vagy rész elemet (spot fényezés). A részelem fényezést csak a karosszéria elem szélén, sarkán célszerű elvégezni a belefújt ködhatár mérete miatt.

Rozsda eltávolítása után, a tiszta fémfelületekre foszforsavas alapozót kell felhordani. Műanyag felület esetén lúgos vízes lemosást alkalmazni, a műanyag hőkezelését (temperálás), műanyag alapozást kell végezni, kittelő anyag felhordása előtt a tapadás érdekében előcsiszolni. Javított felületre üvegszál erősítésű poliészter kittet ,majd finomabb szemcsézetű műanyagra használatos kittel tölti ki az egyenetlen felületet. A felület síkba csiszolása után egyenetlenséget, karcmentességet ellenőrizni kell.

Műanyag karosszéria elemek javítása

Műanyag karosszéria elemek javítása

Műanyag karosszéria elemek javítása

Az így nyert sima felületre töltőalapozót kell felhordani, majd száradás után megfelelő szemcsézetű csiszoló anyag használatával a felületet készre kell csiszolni. Szín beazonosítás és lekeverés után szín ellenőrzése majd a kimaszkolt elemek fényezése követi. Aláfújó takaró szín, két réteg bázis szín, majd két réteg lakk zárja a felületet. A tökéletes száradást a fényező kabin 60 °C-ra való felfűtésével érjük el. A fényezett felületek polírozása, polírozás előtt egyéb részek maszkolását kell alkalmazni.

Karambolos karosszéria javítás - Volkswagen Golf

Karambolos karosszéria javítás – Volkswagen Golf

Reméljük, hogy nemsokára Ön is elégedett ügyfeleink közé fog tartozni!

Keressen minket!

Részletes árajánlat kérés